Архиве категорија: Opšte

Najukusnije rodjendanske torte

Pri izboru ukusa torti mnogi su u dilemi sta da izaberu a da gosti budu zadovoljni. Pre svega nas Vam je savet da ne mozete udovoljiti svima jer neko vise voli vocne torte a neko mlecne sto je I osnovna podela ukusa torti.Od mlecnih torti neke od njih su vise popularne od drugih I tu spadaju:kinder torta, cokoladna torta,nezaobilazna plazma torta..a od vocnih svarcwald,kapri torta, jaffa torta itd..izbori su mnogi i skoro jednako popularni.Tokom zimske sezone obicno mlecne torte dominiraju jer voca je manje pogotovo onog svezeg kakvo I volimo da koristimo u nasim tortama dok s’proleca vocne torte preuzimaju primat jer su lagane,vazdusaste I osvezavajuce.Za neodlucne mi preporucujemo kombinaciju oba u vidu preukusne cokoladne nugat torte koja je bazirana na bogatoj cokoladi a prosarana je tamnim visnjama.Na taj nacin dobijate najbolje od kremastih torti -cokoladu I voce upakovano u jednu tortu.Za koji god se ukus odlucite nasi vesti majstori pretvorice Vasu zamisao u stvarnost.

Torte Novi Sad

knjigovodstvena agencija

Rešili ste i stekli mogućnosti da otvorite firmu ili ste, pak, već postali preduzetnik, a potrebne su Vam knjigovodstvene usluge, na pravom ste mestu! Mi smo firma koja se bavi svim vrstama knjigovodstvenih usluga. U narednom poglavlju pričaćemo Vam o našem radu i načinu poslovanja, pomenućemo Vam i šta sve to možete dobiti, od usluga, u našoj agenciji.

Pored standardnih knjigovdstvenih odgovornosti, naša knjigvodstvena agencija nudimo i brojne pogodnosti. Nešto više o pogodnostima pričaćemo upravo. 

Administrativne usluge- ovo je jedan od najtraženijih segmenata naše firme. On obuhvata prikupljanje sve potrebne dokumentacije za otvaranje i osnivanje firme. Takođe, pored osnivanja nudimo i kurisrske usluge, naime odlazimo do svih potrebnih, nadležnih, institucija, radi prikupljanja potrebne dokumentacije. Isto tako, svu dokumentaciju Vam donosimo ili šaljemo na Vašu adresu. Ovo posebno privlači sve preduzetnike i buduće preduzetnike, jer su oslobođeni dodatnih komplikacija. Pored toga, obezbedićemo Vam bankovni račun i sopstveni pečat, ove pogodnosti nas čine jedinstvenim na knjigovodstvenom polju naše države, a naročito grada Beograda.

Vođenje glavne knjige je jedna od najodgovornijih obaveza svakog knjigovođe. Prema Zakonu, mi  odrađujemo više vrsta vođenja glavne knjige i raznih upisa u knjigu:

 • Evidentiranje svih poslovnih promena u glavnu knjigu
 • Sastavljanje svih računovodstvenih iskaza
 • Knjiženje prometa  robe i izrada kalkulacija
 • Obračun proizvodnje firme
 • Obračun PDV-a

Obračun zarada vršimo van vođenja knjiga. Ovo obuhvata sve vrste zarade i raskoda, prema poslodavcu i prema zaposlenima. Pravo na obračun imaju samo radnici koji poseduju ugovor o radu sa poslodavcem. U okviru ovog segmenta izdvaja se više grana delatnosti:

 • Obračun zarada zaposlesnih
 • Obračun zarade poslodavca
 • Obračun nadoknate za odmore i slobodne dane
 • Obračun nadoknade za porodiljsko odsustvo
 • Obračun nadoknade za bolovanje
 • Obračun nadoknade za poslovno putovanje

Vođenje pomoćnih knjiga je, takođe, jedan od segmenata kojim se bavimo. Podjednako je važan za uspešno poslovanje, a obuhvata sledeće stavke:

 • Vođenje osnovnih sredstava
 • Dinarska i devizna blagajna
 • Materijalno knjigovodstvo
 • Obračun kamate po svim osnovima

Izrada finansijskih izveštaja obuhvata izradu svih vrsta izveštaja, kako redovnih tako i vanrednih:

 • Bilans stanja
 • Izveštaj poslovnog rezlutata
 • Bilans uspeha
 • Izveštaj o promeni kapitala
 • Izveštaj o novčanim tokovima
 • Napomene i druge računovodske iskaze

Izveštaji za potrebe raznih institucija:

 • Izveštaj za Zavod za statistiku
 • Izveštaj za Narodnu banku
 • Izveštaj za Poresku upravu
 • Izveštaj za Agenciju za zaštitu životne sredine
 • Drugi izveštaji

Svi naši poslovi su po pristupačnim cenama, a plaćanje se vrši po završenom poslu. Postoji i mogućnost odloženog plaćanja. Ukoliko ste se odlučili na saradnju sa nama, možeze nas posetiti na adresi- Dimitrija Tucovića 99, Beograd. Takođe, možete nas pozvati na brojeve: 011/408-17-13 ili 063/729-7335

Vaš „Best Economy“

Kameni ugalj

Stiglo je vreme kada moramo razmišljati čime ćemo se grejati u toku zime, leto i jesen su najbolje vreme za takva razmišljanja. Preporuka svih je, uglavnom, najređi, kameni ugalj. Sada, mi ćemo Vam reći po koju reč o njemu. 

Kameni ugalj, kao i ostale vrste uglja, spada u fosilno gorivo, koje se dobija iskopavanjem iz zemlje, rudarskim metodama. Srbija ima više svojih mesta gde se vrše iskopavanja, ali za kameni ugalj su ona retka. Srbija ima najmanje kamenog uglja, dok je, recimo, Rusija najveći proizvođač ovog uglja.
Kameni ugalj je specifičan po svom hemijskom sastavu, na osnovu kog se deli u više svojih podgrupa:

 • Antracit- ima malu količinu isparljivih supstaci, koje se kreću u procentima između 4% i 7%
 • Poluantracit- sadrži količinu od 8% do 12% isparljivih supstanci
 • Mršavi, kameni, ugalj- on sadrži od 12% do 18% posto isparljivih supstanci
 • Masni, kameni, ugalj- sadrži od 18% do 35% isparljivih supstanci
 • Gasni, kameni, ugalj- njegov sadržaj se kreće od 35% do 38%
 • Gasnoplemeniti, kameni, ugalj- ima najviše isparljivih supstanci, koje se kreću u procentima od 38% do 45%

Sve ove podgrupe imaju svoje osnovne hemijske elemente, čiji prosek iznosi:

 • Ugljenik- od 80% do 98%
 • Pepeo- od 0,5% do 40%
 • Kiseonik je, u globalu, svuda istog razmera i iznosi oko 5%
 • Vodonik, takođe, varira u procentima oko 5%

Kameni ugalj nastaje nizom prirodnih procesa, na koje mi, u retkim slučajevima, možemo da utičemo. Ti procesi se dešavaju godinama i sve kreće određenim redosledom:

 1. Ono što se prvo dešava jeste da biljka dospe ispod zemlje.
 2. Biljka se pretvara u treset, koji se može koristiti kao gorivo, ali brzo sagoreva, tako da nije isplativ. Njegova toplotna moć je niska, a zbog velike vlage mora se sušiti jako dugo.
 3. Sledeća faza je pretvaranje u lignit. Naime, potisak zemlje, kao i temperatura, treset pretvaraju u lignit. Lignit se, često, koristi kao gorivo, ali i on brzo sagoreva, jer je njegova rastresitost jako visoka.
 4. Nakon lignita se stvara mrki ugalj. On je dosta zastupljen u današnjici i deli se u dve grupe- meki i tvrdi. Razlika je u tome da li su očuvani biljni ostaci ili ne. On ima veću toplotnu moć.
 5. Predzadnja faza je stvaranje kamenog uglja. Kameni ugalj, zbog svoje temperature spada u najbolji ugalj. Njegova vlažnost je na niskom nivou i idealan je za velike industrijske pogone, ali zbog velikog procesa njegovog nastajanja, on je najređi.
 6. Poslednja faza je faza stvaranja antracita. On je najstarija vrsta kamenog uglja. Ima ogromnu temperaturnu moć i jako je suv. Spada u najređe vrste.

Kameni ugalj je pogodan i za samostalne kotlarnice, zbog sporog gašenja i dugog održavanja toplote. Spada u idealno rešenje za sve one koji imaju velike kotlarnice i svoje velike domove.

Autor: Marija Mitrović

Video nadzor

Često u novinama/ na internetu pročitate kako se desila neka krađa ili neki vid razbojništva, nad nečijim domom. Zapitate se da li ste Vi i Vaši ukućani bezbedni i da li su Vaše dragocenosti bezbedne. Kako biste sprečili fatalne posledice ili teške krađe, mi smo tu da Vam pomognemo. Mi smo servis koji se bavi prodajom i postavljanjem video nadzora!

Ukoliko ste se odlučili da bi video nadzor kupili kod nas, mi ćemo se postarati da napravite pravi izbor, a pritom da ne date gomilu novca, kao u većini drugih konkurentskih firmi. Prvo što bi Vi trebali da znate je površina objekta koji želite da pokrijete video nadzorom i da nam kažete da li želite pokriti spoljašnju površinu ili unutrašnjost prostorije. Dalje će naš stručnjak da Vas uputi koja bi kamera bila najbolja za Vas. Takođe, kod nas možete pronaći i interfone, sa ili bez kamere.

Običan video nadzor sastoji se iz tri elementa:

 1. Kamera
 2. Kablovi
 3. Monitor

Kada smo već pomenuli monitor, važno je da Vam napomenemo da povedete računa o izboru. Ovo što ćemo Vam sada reći, na prvi pogled, deluje suludo, ali je i istinito. Većina mušterija pribegava većim monitorima, misleći da će tako biti jasnija slika, ali to uopšte nije tačno. Veći monitori šire sliku i slika postaje nejasna. Ono što mi preporučujemo jeste monitor od 22“, on će savršeno i jasno prikazati sliku i slika neće biti mutna. Naravno, to je naš savet, ali u našoj ponudi imaju i veći monitori, pa Vi imate mogućnost izbora.

Što se kamera tiče, u našoj ponudi postoje razni modeli i marke, kao i razne veličine, jedino na šta treba da obratite pažnju jeste rezolucija. Kamere sa manjom rezolucijom jesu jeftinije, ali je kvalitet slike lošiji, Takođe, imate u ponudi kamere u boji ili crno- bele, pa čak i one koje beleže zvuk. Na sve kamere i monitore imate garanciju, što je dodatna pogodnost.

Kada se odlučite za odgovarajuću kameru, mi ćemo se, ukoliko želite, postarati i za ugradnju vašeg video nadzora. Sve naše usluge su po pristupačnim cenama i mi Vam garantujemo da ćete biti zadovoljni.

Pri samom postavljanju video nadzora postoje određeni koraci, koji uvek idu istim redosledom:

 1. Naš stručnjak određuje najpogodnije mesto gde bi trebalo postaviti kameru ili interfon
 2. Tehničari će napraviti kanaliće u zidu, namenjene kablovima
 3. Postavljanje kablova
 4. Postavljanje elemenata video nadzora
 5. Testiranje
 6. Razgovor sa mušterijom o tome da zaključimo da li ste zadovoljni našim učinkom

Iza nas stoji mnoštvo mušterija koje su zadovoljne uslugama i rado nas preporučuju, nadamo se da ćete i Vi biti jedana od njih. 

Vidimo se na adresi: Vojvode Bogdana, broj 34, Zvezdara. Čujemo se na brojeve telefona: 011/ 40-000-460, 011/24-18-181 ili 011/38-06-074.

Vaš Sceam CCTV corporation

Servis klima

Polako, ali sigurno dolaze vreli letnji dani, a Vi brinete o tome da li Vam je klima u dobrom stanju. Još gore je ako nešto nije u redu sa njom, a ne možete naći odgovarajućeg majstora ili uopšte nemate klimu. Za sve Vaše probleme sa klimom, mi smo tu, Maxx servis klima.

Mi posedujemo našu prodavnicu, u kojoj imamo klime svih dimenzija (male, srednje i velike), kao i sve marke klima: Panasonic, Vox, Samsung, Gree, Galanz, Daikin, Carrier, LG, Midea i mnoge druge. Pri odabiru klime, bitno je da znate kolika je površina poslovne ili stambene jedinice u koju želite postaviti klimu. Potom, sa tom informacijom dođete kod našeg stručnjaka i on Vam kaže koja klima je najidealnija za Vaš prostor. Na sve klime, kupljene kod nas, dobijate garanciju, koja Vam, možda, neće ni trebati, jer mi posedujemo klime najboljeg kvaliteta na tržištu.

Kad ste već kupili klimu, budite bez brige kako je postaviti, jer smo i za to tu mi. Mi dolazimo na lice mesta i postavljamo klimu i testiramo je za Vas. Ceo postpuak popravljanja ide u nekoliko faza:

 1. Pregled prostorije i odlučivanje gde bi bilo najbolje postaviti klimu, da ne smeta i da ne stvara neugodan osećaj, ukoliko se nalazi iznad kreveta ili stola
 2. Pregled spoljašnjosti objekta, kako bi se utvrdilo gde je najbolje postaviti spoljni deo klime
 3. Ukopavanje kanalića u zid zbog kablova i cevi
 4. Postavka kablova i cevi
 5. Postavka klima uređaja
 6. Paljenje i testiranje klime
 7. Razgovor sa mušterijom o odrađenom poslu

Imate neispravnu ili nenapunjenu klimu? To je naš posao! Mi vršimo punjenje klima različitim vrstama freona, po veoma povoljnim cenama. Punjenje je najbolje odraditi pre početka sezone, negde krajem zime ili početkom proleća.

Ukoliko je Vaša klima pokvarena, jedino što treba da uradite jeste da nas pozovete i mi dolazimo na teren. Postupak popravke ima više koraka i uvek ide istim redosledom:

 • Dijagnostika kvara
 • Sabiranje ukupne cene popravke sa sve delovima
 • Saopštavanje mušteriji kolika je cifra u pitanju
 • Kupovina delova
 • Postavka novih delova
 • Testiranje
 • Razgovor sa mušterijom o učinjenom poslu

Na teren uvek izlazi tim tehničara i stručnjak, koji će se potruditi da posao bude što bolje odrađen, jer je nama najbitnije da Vi budete zadovoljni.

Ako ste rešili da se odselite ili premestite svoju klimu, ni to nije problem, jer mi radimo selidbe klime sa lokacije na lokaciju.

Sve naše usluge su sa prilagođenim cenama i iza nas stoji mnoštvo reči hvale od mušterija koje su sarađivale sa nama.

Ukoliko ste odlučili da se pridružite broju naših zadovoljnih mušterija, možete nas posetiti na adresi: 2. septembra, broj 34, Beograd. Možete nas pozvati i telefonom na broj: 062/83-00-522.

Čekamo na Vas, Vaš Servis klime Maxx

Rent-a car, aerodrom- Beograd

Beograd je jedan od najposećenijih gradova Srbije i Balkana. Zbog svoje lepote i istorijskih znamenitosti, sve više ljudi odlučuje da ga poseti. Nisu retki ni oni koji žele da se presele u Beograd, najčešće zbog edukacije, posla ili zdravstvenih centara koje Beograd poseduje.

Kalemegdan, jedna od najposećenijih destinacija u Beogradu

Ukoliko ste stigli avionom, iz neke daleke države, a nemate nikog da Vas sačeka na aerodromu, razmišljate kako krenuti do hotela ili smeštaja koji ste zagovorili, a uz sve to imate i decu. Prvo na šta ljudi pomisle u ovakvoj situaciji je taksi prevoz. Tu dolazi do dileme. Prva dilema je, kod ljudi koji su prvi put u Beogradu, gde naći telefonski broj nekog taksi udruženja. Druga dilema je koliko će sve te usluge koštati, pošto je, naširoko, poznato da Beograd ima najskuplje taksi usluge na celom Balkanu.

Gradski prevoz je, gotovo, nemoguć ukoliko ste tek doputovali. Ne znate redove vožnje, a ni mesta na koja će Vas vozilo odvesti i svakako morate naći prevoz od aerodroma do prvog stajališta gradskog prevoza, što je, sa koferima u ruci, neizvodljivo.

Sigurna i najbezbednija opcija je Rent-a car. Rent-a car je iznajmljivanje vozila, a pored aerodroma u Beogradu postoji i agencija koja to omogućava. Agencije koje se bave ovom uslugom, omogućavaju Vam iznajmljivanje najmodernijih, tehnički, potpuno ispravnih vozila, uz koje Vam dolazi i osiguranje vozila. Za početak, udobne, vožnje stiže Vam i pun rezervoar pogonskog goriva, tako da ne morate, u startu, misliti o tome gde naći najbližu benzinsku stanicu. Pritom,  ako ste tek stigli, i nemate odgovarajući novac, odnoso, dinare, koji se koriste u Srbiji, agencije su Vam pun pogodak.

Osim osnovnih, krajnje povoljnih, karakteristika automobila koje ove agencije nude, možete pronaći i agenciju u kojoj radnici znaju strane jezike, ukoliko niste odavde i srpski jezik Vam nije jača strana. Sva vozila, Rent-a car-a, obezbeđena su i satelitskom navigacijom, što omogućava lakše snalaženje po gradu, jer Beograd je jedan od većih gradova i lako je zalutati u njegovim brojnim ulicama.

Osim svih ovih pogodnosti, Rent-a car, Vam nudi i dostupnost 24 sata dnevno, što znači da je potpuno nebitno u koliko sati Vam je let bio, nećete imati potrbu da čekate. U dogovoru sa službenim licima, ukoliko ne znate gde se agencija nalazi, radnici mogu da Vam obezbede vozilo na adresi na kojoj se nalazite. Jedna od pogodnosti, zbog koje se većina odluči na iznajmljivanje vozila je to što vozilo nema vremenski limit koliko sme ostati kod Vas. Možete iznajmiti vozilo na par sati ili par dana, pa čak, i duže od toga. 

Usluge se dogovaraju u agencijama, a cena zavisi od toga koliko vremena vozilo ostaje kod Vas. Cene se, u Beogradu, kreću od 2000 dinara, koliko košta par sati vožnje, pa na više.

Preporuka svih turističkih organizacija je iznajmljivanje vozila, kao jedan od najsigurnijih vidova prevoza. Pritom, ako se selite i sa sobom ste poneli i dosta stvari, agencije Vam nude i iznajmljivanje kombi vozila.

Autor: Marija Mitrović

Land rover delovi u Srbiji

delovi za land roverProdaja delova za Land Rover u Srbiji ide veoma lako preko interneta. Nije potrebno da izlazite iz vašeg doma, dovoljno je da u Googlu kucate: Land Rover delovi i otvorite neki od sajtova iz vrha pretrage. Konkurencija je velika, na vame je da nadjete najjeftiniji deo za vaš Land Rover.  Druga mogućnost je da idete preko preporuke i odmah okrenet broj: +381 62 4 111 22. Ovo je prodavnica za Land Rover delove u Srbiji, koja ima najveći izbor najjeftinijih a pri tome originalnih delova.

Benefiti kreiranja web stranice

izrada-web-stranicaJedna od pojava koja izaziva veliko čuđenje u današnjem poslovnom svetu su primeri preduzetnika (malobrojnih, doduše), koji još uvek nemaju web stranicu za svoje preduzeće. Iako bi svako iole upoznat sa pojavama u savremenom informatičkom dobu pomislio da su svi dobro upoznati sa prednostima postojanja na internetu, jasno je da to, ipak, nije slučaj. Bilo koji posao koji nema web stranicu propušta koristi jednog od najmoćnijih marketinških alata koji mu stoji na raspolaganju.

Nemate sajt? Znači da ne postojite

Glavni razlog zbog kojeg biste želeli da imate web stranicu je prosta činjenica da

će samo na taj način ljudi biti u mogućnosti da Vas pronađu, da saznaju za Vaše poslovanje, da se informišu o tome šta im Vi nudite i na koje to načine baš Vi možete doprineti njihovom poslovanju. Najprostiji dokaz za to je činjenica da prvo što će današnji čovek uraditi kada mu je potreban neki proizvod ili usluga, to je da ode na Internet i pretražuje ono što ga zanima i što mu je potrebno. Čak iako potencijalni potrošač naiđe na Vaš web sajt a nisu mu potrebni Vaši proizvodi, i tada za Vas postoje određene koristi jer je još jedna osoba saznala za Vaše postojanje i mnogo je veća verovatnoća da će baš ta osoba preneti nekoj drugoj osobi kojoj je potrebna Vaša usluga informaciju o Vama. I tako na indirektan način možete doći do klijenata. Poenta je u tome da shvatite, ukoliko još niste, ogroman, tačnije, ključan značaj posedovanja web stranice.

Poverenje i kredibilitet

Kada se jednom odlučite na izradu web stranice i odaberete iskusnog i pouzdanog profesionalca da taj posao obavi za Vas, već ste na pola puta do uspeha. Jer sledeća bitna korist od izrade sajta je to što se Vaš kredibilitet i poverenje ljudi u Vaše poslovanje višestruko povećava. Većina ljudi jednostavno pretpostavlja da imate web stranicu jer je ima većina preduzeća. Ako i postoje preduzeća koja još uvek nemaju svoju prezentaciju na Internetu, to su zapravo još uvek dosta mala preduzeća a to je upravo ono što će i ostati, ukoliko u skorije vreme ne budu počeli da razmišljaju o ozbiljnosti postojanja na Internetu. Ako nemate web stranicu putem koje će Vas kupci bolje upoznati, potencijalni kupci će pretpostaviti da ste neko ko ne uzima svoje poslovanje ozbiljno. Kada jednom steknete takvu reputaciju biće praktično nemoguće da prodate Vaše proizvode.

Budite veći od najvećih

Postupak izrade sajta i kreiranje web stranica ne samo da će vam dati verodostojnost i poštovanje u poslovnom svetu, već će, takođe, odavati utisak da je Vaše preduzeće veće i uspešnije nego što zapravo jeste. Ono što morate znati kada želite da poslujete na Internetu je činjenica da veličina Vašeg preduzeća uopšte nije važna. Internet je moćna alatka koja Vam vrlo lako može omogućiti da se u pretraživaču pojavite ispred nekih velikih multinacionalnih kompanija i na taj način delujete ozbiljnije, pouzdanije i primamljivije čak i od takvih giganata. To je još jedan dokaz da je izrada web stranice od ključnog značaja za mala preduzeća.

Uštedite

Mnogi preduzetnici smatraju da će izrada sajta biti veliki trošak za njih. To, zapravo, i nije potpuno tačno. Zapravo, web stranica može biti kreirana za vrlo malo novca, u zavisnosti od toga kakve funkcionalnosti želite na svojoj prezentaciji, koliko strana želite da ima itd. Zapamtite da ne morate imati sajt od deset hiljada stranica, za početak će biti dovoljan jednostavan sajt koji govori ljudima o Vašem poslovanju i Vašim proizvodima, odnosno uslugama.

Birajte pametno

Uvek imajte na umu da će iskusan, odgovoran i pouzdan profesionalac koji se bavi izradom sajta uvek biti Vama na raspolaganju, otvoren za sve Vaše ideje, razuman i fleksibilan kada je sadržaj Vaše web stranice u pitanju. Takođe, može Vam i sam predložiti rešenja koja bi Vam, eventualno, odgovarala a trebalo bi i da ozbiljno shvati i razume šta je to što Vi želite. Kada prikupi od Vas sve potrebne informacije, sa svojim timom sastavljenim od programera, web dizajnera i marketera pristupa ozbiljnoj i detaljnoj analizi konkurencije i pronalazi najefikasnije načine Vaše Internet prezentacije, dakle pristupa izradi sajta. Naravno, sve vreme je u kontaktu saVama, Vi pratite rad na web stranici i po potrebi možete izneti Vaše mišljenje i predloge. Jednom kada je web stranica gotova, uvek postoji mogućnost, šta više i neophodnost njenog ažuriranja. Na taj način će Vaši klijenti uvideti da ste ozbiljno preduzeće koje želi da komunicira sa svojim potrošačima i da ih obaveštava o svom poslovanju i najnovijim dešavanjima.

Fontenblu, Bel-ll-en-Mer i Nior i Mare Puatevin – Letovanje

Šato de Fontenblu se nalazi u sredini šume, oko 55 km od Pariza. Prvobitno je bilo svratište za lovce tokom dvanaestog veka, ali je tek šesnaestom veku Fransoa I dobio ideju da ga pretvori u palatu i unajmio je nekoliko poznatih italijanskih umetnika, uključujući Frančeska Primatičija, Benvenuta Čalinija i Rosoa Fjorentina, da ukrase unutrašnjost.

Fontenblu je ostao popularno letovalište za kraljevske lovačke pohode sve dok Luj nije postao opsednut palatom u Versaju i zapravo je Napoleon Bonaparta bio taj koji joj je vratio staru slavu. I njego „Pti Apartmen” i Muze Napoleon se mogu posetiti i pružaju neverovat uvid u njegov život ovde. Isto tako, baš je ovde, na spoljašnjem stepeništu u obliku potkovice iz sedamnaestog veka, pošto je prethodno adbicirao, rekao zbogom svojoj vojsci, pre nego što su ga odveli na Elbu. Наставите са читањем Fontenblu, Bel-ll-en-Mer i Nior i Mare Puatevin – Letovanje

Organizacija vatrometa uz najbolju pitotehniku

vatrometKada klijent naruči vatromet, pripreme otpočinju. Prilikom rezervacije klijent bira veličinu i izgled vatrometa koji želi (što određuje koliko će usluga koštati) i termin kada će biti izveden. Posle toga, lokacija izabrana za vatromet biće posećena, i doneće se odluka da li je to mesto odgovarajuće za izvođenje vatrometa. Ukoliko se utvrdi da odabrana lokacija nije odgovarajuća, biće ponuđena druga, naravno u dogovoru sa klijentom. Nadležni u firmi za izvođenje vatrometa pravi projekat u kome se navodi šta će i u kom terminu biti ispaljeno, kao i nacrt lokacije ispaljivanja. Kada je projekat urađen, policijskoj upravi se upućuje zahtev. Наставите са читањем Organizacija vatrometa uz najbolju pitotehniku